Ίσως ο δίσκος του Time Machine να είναι γεμάτος. Ίσως ανησυχείτε ότι ένας παλαιότερος σκληρός δίσκος πεθαίνει πάνω σας, λαμβάνοντας μαζί του τα αντίγραφα ασφαλείας σας. Όποιος κι αν είναι ο λόγος, θέλετε να μεταφέρετε τα αρχεία Time Machine από τον ένα σκληρό δίσκο στον άλλο.



Καλά νέα: είναι σχετικά απλό. Το μόνο που χρειάζεται πραγματικά να κάνετε είναι να μορφοποιήσετε σωστά τη νέα σας μονάδα δίσκου, να σύρετε πάνω από τα αρχεία και να ορίσετε τη νέα μονάδα δίσκου ως τον προορισμό δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Ωστόσο, υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες που πρέπει να σκεφτείτε στην πορεία, οπότε ας εξετάσουμε τα πάντα βήμα-βήμα.

Βήμα πρώτο: Απενεργοποιήστε τη Μηχανή του Χρόνου

Πριν κάνετε οτιδήποτε, κατευθυνθείτε στις Προτιμήσεις συστήματος > Time Machine στο Mac σας και καταργήστε την επιλογή Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αυτόματα.

Ο λόγος είναι απλός: δεν θέλετε να ξεκινά ένα νέο αντίγραφο ασφαλείας κατά τη μετεγκατάσταση των αρχείων σας. Θα σας επιβραδύνει και πιθανώς θα δημιουργήσει συγκρούσεις.

Ολοκληρώθηκε? Ωραία, ας συνεχίσουμε.

Βήμα δεύτερο: Συνδέστε και μορφοποιήστε τη νέα σας μονάδα δίσκου

Συνεχίστε και συνδέστε τον νέο σας σκληρό δίσκο. Είναι πιθανό να μην έχει μορφοποιηθεί σωστά, γι' αυτό πρέπει χρησιμοποιήστε το Disk Utility για να γίνουν τα πράγματα όπως πρέπει. Ανοίξτε το Disk Utility με το Spotlight ή πηγαίνοντας στο Applications > Utilities > Disk Utility στο Finder.

Διαφήμιση

Κάντε κλικ στη νέα σας μονάδα σκληρού δίσκου στον αριστερό πίνακα και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Διαγραφή. Βεβαιωθείτε ότι δεν διαγράφετε την παλιά σας μονάδα Time Machine πριν κάνεις οτιδήποτε.

Γράψτε τη μονάδα ως MacOS Extended (Journaled) χρησιμοποιώντας τον πίνακα διαμερισμάτων GUID.

Μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε υπόψη σας:

Κάντε κλικ στο Διαγραφή όταν είστε έτοιμοι και η μονάδα δίσκου θα διαμορφωθεί ξανά.

Βήμα τρίτο: Αντιγράψτε τα αρχεία σας

Τώρα μπορούμε να αντιγράψουμε τα αρχεία μας από το παλιό αντίγραφο ασφαλείας του Time Machine στο νέο μας. Μεταβείτε στην παλιά μονάδα δίσκου και θα δείτε έναν φάκελο που ονομάζεται backups.backupd.

Σύρετε ολόκληρο αυτόν τον φάκελο στη νέα σας μονάδα δίσκου. Η διαδικασία πιθανότατα θα διαρκέσει μερικές ώρες, επομένως συνδέστε τον φορητό υπολογιστή σας στην πρίζα και σκεφτείτε κρατώντας το Mac σας ξύπνιο για να βεβαιωθείτε ότι αυτό θα γίνει.

Σημειώστε ότι τα πράγματα λειτουργούν λίγο διαφορετικά Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του Time Machine μέσω τοπικού δικτύου λόγω του τρόπου με τον οποίο οι μονάδες δίσκου δικτύου αποθηκεύουν τα πράγματα. Υπάρχουν αρχεία sparsebundle, ένα για κάθε Mac που δημιουργεί αντίγραφα ασφαλείας στον προορισμό, το καθένα με έναν φάκελο backups.backupd μέσα τους. Εάν πραγματοποιείτε μετεγκατάσταση από ένα αντίγραφο ασφαλείας δικτύου σε άλλο, απλώς σύρετε το πακέτο(α) από την πηγή στον προορισμό. Εάν πραγματοποιείτε μετεγκατάσταση από ένα αντίγραφο ασφαλείας δικτύου σε μια τοπική μονάδα δίσκου, ανοίξτε το αρχείο sparsebundle. θα βρείτε τον φάκελο backups.backupd μέσα και θα θέλετε να τον αντιγράψετε στη νέα σας εξωτερική μονάδα δίσκου. Οι τοπικές μονάδες δίσκου μπορούν να δημιουργήσουν αντίγραφα ασφαλείας μόνο ενός Mac.

Βήμα τέταρτο: Εναλλαγή μονάδων δίσκου Time Machine

Όταν ολοκληρωθεί η μεταφορά, μεταβείτε ξανά στις Προτιμήσεις συστήματος > Time Machine και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Επιλογή δίσκου.

Διαφήμιση

Θα δείτε τόσο τους παλιούς όσο και τους νέους δίσκους σας. Κάντε κλικ στη νέα μονάδα δίσκου και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Χρήση δίσκου.

Θα ερωτηθείτε εάν θέλετε να αλλάξετε ή να χρησιμοποιήσετε και τις δύο μονάδες δίσκου:

Κάντε κλικ στην Αντικατάσταση, εκτός εάν έχετε κάποιο λόγο να συνεχίσετε να εκτελούνται δύο αντίγραφα ασφαλείας.

Βεβαιωθείτε ότι το Back Up Automatically είναι επιλεγμένο και ότι είστε έτοιμοι να πάτε. Ένα νέο αντίγραφο ασφαλείας θα εκτελεστεί στη νέα μονάδα δίσκου.

Μπορείτε να βρείτε τα παλιά αντίγραφα ασφαλείας του Time Machine μαζί με όλα τα νέα σας. Απολαμβάνω!

Δικαιώματα φωτογραφίας: Tanyapatch/Shutterstock.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ