Τα Windows 10 συλλέγουν ένα ιστορικό δραστηριοτήτων που έχετε πραγματοποιήσει, συμπεριλαμβανομένων των αρχείων που έχετε ανοίξει και των ιστοσελίδων που έχετε προβάλει στο Edge. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε αυτήν τη λειτουργία Χρονολογίου και να καταργήσετε τις δραστηριότητες από Προβολή εργασιών .



πώς να χρησιμοποιήσετε την οθόνη εκτύπωσης

Το Timeline προστέθηκε στα Windows 10 Ενημέρωση Απριλίου 2018 . Μπορεί να συγχρονίσει τις δραστηριότητές σας μεταξύ των υπολογιστών σας, αλλά πρέπει να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα συγχρονισμού. Από προεπιλογή, τα Windows διατηρούν το ιστορικό των δραστηριοτήτων σας στον υπολογιστή σας.

Αυτή η επιλογή βρίσκεται στην εφαρμογή Ρυθμίσεις. Κάντε κλικ στο κουμπί Έναρξη και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στο εικονίδιο Ρυθμίσεις (ή πατήστε Windows+I στο πληκτρολόγιό σας) για να το ανοίξετε.

Κάντε κλικ στην κατηγορία Απόρρητο στο παράθυρο Ρυθμίσεις.

Κάντε κλικ στην επιλογή Ιστορικό δραστηριότητας κάτω από τα δικαιώματα των Windows στην πλαϊνή γραμμή και, στη συνέχεια, καταργήστε την επιλογή του πλαισίου ελέγχου Να επιτρέπεται στα Windows να συλλέγουν τις δραστηριότητές μου από αυτόν τον υπολογιστή. Τα Windows δεν θα συλλέγουν πλέον νέες δραστηριότητες για το Timeline.

Εμφάνιση επιπέδου μπαταρίας windows 10

Ακόμη και μετά την απενεργοποίηση της συλλογής δραστηριοτήτων, τα Windows εξακολουθούν να εμφανίζουν δραστηριότητες που έχουν συλλέξει προηγουμένως στο Χρονολόγιό σας. Εάν έχετε ενεργοποιημένο το Timeline και το συγχρονισμό με τους άλλους υπολογιστές σας, εμφανίζει επίσης δραστηριότητες από αυτούς τους άλλους υπολογιστές στο Timeline σας.

Διαφήμιση

Για να αποτρέψετε τον συγχρονισμό δραστηριοτήτων με τον υπολογιστή σας, αλλάξτε οποιονδήποτε λογαριασμό Microsoft που εμφανίζεται στην ενότητα Εμφάνιση δραστηριοτήτων από λογαριασμούς στη ρύθμιση Απενεργοποίηση.

Για να καταργήσετε όλες τις υπάρχουσες δραστηριότητες από το Χρονολόγιό σας, κάντε κλικ στο κουμπί Εκκαθάριση στην περιοχή Εκκαθάριση ιστορικού δραστηριότητας.

Το Timeline εξαφανίζεται από τη διεπαφή της Προβολής εργασιών αφού εκτελέσετε τα παραπάνω βήματα.

Εάν έχετε άδεια επιφάνεια εργασίας και κοιτάξετε την Προβολή εργασιών, θα δείτε ένα μήνυμα Χρησιμοποιήστε τον υπολογιστή σας για να δείτε περισσότερες δραστηριότητες εδώ, αλλά δεν θα εμφανιστούν δραστηριότητες μέχρι να ενεργοποιήσετε ξανά αυτήν τη δυνατότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Επιλογή Συντάκτη